Eindelijk een mooie winter dag!

Terhorsterzand

Na een aantal weken van druilerigheid, donker weer en regen was het vandaag eindelijk een mooie heldere winterdag. Het had lekker gevroren, het was ‘s avonds wat nevelig dus er was rijp! Het was ook nog eens volle maan en afgelopen nacht was er een bloedmaan te zien. Dit fenomeen heb ik helaas moeten missen maar ik heb nog wel een mooie volle maan kunnen fotograferen. Deze stond vol tegenover de vuurrode, opkomende, zon.

Prachtig fotogeniek winterlandschap

Deze morgen ben ik om half 8 vertrokken naar het Terhorsterzand. Dit is een prachtig stukje natuurgebied op 2km afstand van mijn woonplaats. De zonsopgang was niet zo spectaculair maar de maan was des te mooier. Alle bossen en heide waren wit gevroren en voorzien van rijp en alle plassen bedekt met laagje ijs. Wat een prachtig landschap om foto’s te maken.

Goed gezelschap

Waar ik op andere morgens 3x het bos rond kan zonder iemand tegen te komen was ik vandaag niet de enige fotograaf. Kennelijk is iedereen de donkere dagen zat. Ik kwam met mijn statief en fototoestel uit de heide lopen toen ik zelf werd gefotografeerd door een jonge dame op een ‘opoe-fiets’. We kwamen even aan de praat en we lieten elkaars foto’s even zien. Ze liet me ook de foto zien die ze van mij had gemaakt. Later bedacht ik me dat ik mijn mailadres wel even had kunnen geven zodat ze mij die foto even had kunnen sturen. Ook had ik haar kunnen vragen of ik van haar een portretfoto had mogen maken die ik voor mijn fototraining moet maken. Maar helaas niet aan gedacht, stom! Het is half 10, tijd voor koffie.

1e opdracht fotografietraining
Koude zonsopkomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *