3e opdracht fotografietraining

Hijkerveld 19 maart

De 3e opdracht in deze training: Maak een landschapsfoto waar diepte inzit. Na weken van regen, geen goed weer om een landschapsfoto te maken, was het eindelijk een mooie dag. Prachtige wolken, mooi zonnetje en droog! Ik wist eigenlijk voor dat deze opdracht kwam al waar ik heen zou gaan. De foto is genomen op het Hijkerveld, een prachtig natuurgebied vlak bij mijn woonplaats. Hier had ik al eens een mooie foto gemaakt met een Hooglander in het water en hoopte eigenlijk dat ik deze weer hier aan zou treffen. Maar helaas deze waren elders op de heide. Uiteindelijk is het deze foto geworden die ik heb ingediend. De boomstronk zorgt voor diepte in de foto. Ik heb goed gelet op de regel van derden. Het waaide iets zodat het water te veel in beweging was om een mooie weerspiegeling te krijgen. Ik wilde de mooie wolken goed in beeld houden, anders had ik een grijsfilter kunnen gebruiken om het water mooi glad te krijgen. Maar als ik dat had gedaan was ik bang dat de wolken ook streperig werden.

Eigenschappen foto

ISO125 – f/13 – 1/30sec. – 18mm – polarisatiefilter – statief

Landschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *